Online Golfplaten bestellenMontageOnline montage trainingenOnline Potdekselprofielen bestellenOnline Schroeven bestellenOnline zetwerk bestellen

Bestel je Damwand Online !
Helpdesk: 06 10 900 195 (7 dagen 15:00 uur t/m 22:00 uur)

 

Onze profielen

Onze kleuren

hoe het werkt

wat is damwand?

Hulpstukken

Levertijden

Klantervaringen

montagehandboek

Contact

DamwandOnline
Noordereind 3 a
4012 BT Kerk-Avezaath
Tel 06 10 900 195

Wat is damwand eigenlijk?


Bron: Geoconstruct.nl

Damwand wordt meestal gebruikt als beschoeiing en bij het ondergronds keren van water. Het is veelal een trapezium gevormd stalen profiel van wel een centimeter dik plaatstaal. Deze "echte" damwandprofielen worden heet gewalst. Bij het aanbrengen ervan wordt een soort heimachine gebruikt en als het gaat om een tijdelijke damwand, worden deze profielen met een soort trilblok en een hijskraan er weer uitgetrokken.


Bron: Hollandgroep.

Wat wij verkopen

De damwand die wij verkopen heeft niets te maken met "echte" damwand, maar wordt zo genoemd vanwege de vorm van het ingewalste profiel.(Damwand Profiel platen) Deze platen worden gebruikt als gevel- of dak beplating en worden koud gewalst middels een rol-vorm proces. Het materiaal, in ons geval staal met een dikte van 0,5 tot 0,75 mm, wordt voorzien van een zinklaag om vervolgens een kleur te krijgen en aan de andere kant een primer laag. De verschillende verkrijgbare kleuren/coatings zijn terug te vinden op onze materiaalpagina.
Deze vlakke plaat wordt opgerold tot een "coil" van van enkele honderden meters lang, Het materiaal is dus reeds gecoat, alvorens het de machine ingaat.

 

Om een damwand profiel te rol-vormen wordt er vanuit het midden van de coil een profiel in gerold en telkens bij een volgende walsrol meer profiel aangebracht, om uiteindelijk, in een lengte van tot wel achttien meter, een damwand profiel tot stand te brengen, wat aan het einde van de wals wordt afgeknipt. Dit zorgt er meteen voor, dat er, om een enkele plaat te maken, altijd achttien meter moet worden gewalst. Vandaar dat wij daar bij kleine orders extra voor laten betalen door de klant. Dit om zo milieu bewust mogelijk te blijven handelen en zo weinig mogelijk afval te produceren

 
 

Verpakken en vervoeren

Damwand is zeer compact op te stapelen. Vandaar dat er met een relatief dun pakketje al vaal veel gebouwd kan worden.
Omdat het materiaal van staal is het zwaar en het vervoer ervan door specialisten uitgevoerd moet worden, leveren wij altijd af en houden wij het vervoer in eigen hand. Je kunt dus niet afhalen. Het vervoer doen wij tegen een zeer aantrekkelijk tarief en indien de orderwaarde groter wordt, kan het zelfs zo zijn dat wij het hele transport voor onze rekening nemen.

 

Montage

Damwand profiel platen kunnen zowel verticaal als horizontaal worden gemonteerd. Met dat verschil dat een verticaal gemonteerde damwandplaat afwatert, terwijl dat bij horizontale montage niet zo is. Er moet in het laatste geval speciale voorzieningen worden getroffen zoals het waterdicht voorbereiden van de achterliggende constructie of door de cannelures, dit zijn de openingen die het profiel met zich meebrengen, af te dichten.

Wil je meer weten over de montage van damwand, heb je assistentie nodig bij de montage of wil je de hele klus in een keer uitbesteden, dan is het raadzaam om even contact met ons op te nemen,

 

 

 

     
Gratis Montage Training
test

© 2024 | contact | algemene voorwaarden | By Daniel González - Daan Wesolutions | Vind ons op Google+